Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst

Maak een reis in de tijd en beleef de middeleeuwen in Bouillon!

Middeleeuwse kampen en markten

Aan de voet van het kasteel vind je een twintigtal middeleeuwse kampen waar de 10 eeuwen geschiedenis worden nagespeeld. Je ontmoet er edel- en ambachtslieden, ridders, boeren ...

Op de Esplanade du Château, Esplanade de l'Archéoscope en nabij de Pont de la Poulie vind je ook verschillende marktkraampjes met typisch middeleeuwse producten, zoals hipocras, mede, lederwaren en juwelen. 

Het programma

Het kasteel en zijn omgeving vormen het ideale decor voor de verschillende middeleeuwse voorstellingen en activiteiten, zoals het middeleeuwse kamp, de ambachtelijke markt en de middeleeuwse troepen met strijders en valkeniers. 

Zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur zullen verschillende middeleeuwse groepen de straten van Bouillon opluisteren. Op zaterdag wordt er een optocht georganiseerd die start aan de Cordemoisbrug; ridders, schildknapen en vikings zullen marcheren op de muziek van de minstrelen.

Op zaterdag- en zondagavond kan je ook genieten van miniconcerten in het Bastion de Bourgogne en in de stad zelf, en enkel op zaterdag kan je een vuurshow bijwonen op de Esplanade de l'Archéoscope.

Praktische informatie

De toegang tot het middeleeuwse kamp, de ambachtelijke markt en alle andere activiteiten in de stad is gratis.

Herbeleef samen met je familie de tijd van ridders en kastelen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 10 tot 11 augustus 2024

Vuurwerk op zaterdag rond 22.00 uur

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden