Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

In Corroy-le-Château biedt het kasteel rondleidingen aan over zijn kostbare meubilair, decoratief en architecturaal erfgoed. Het wordt nog steeds bewoond door de afstammelingen van de bouwheer en is een van de mooiste voorbeelden van vorstelijke middeleeuwse architectuur in Wallonië.

Dit vlakke kasteel uit de 13e eeuw is nooit verkocht en is in directe lijn doorgegeven en wordt momenteel bewoond door de markiezen van Trazegnies, opvolgers van de Orbais, Brabant, Vianden, Sponheim, Beieren en Nassau.

Wat kan je zien in het kasteel?

  • Gebouwd op een vijfhoekig plan en voorzien van 4 hoektorens, bevat het interieur prestigieuze decoraties uit de 18e en 19e eeuw en talrijke kunstwerken.
  • Met name de grote zaal en de kapel tonen een zeer esthetische afwisseling tussen zeldzaam marmer en decoratieve schilderijen.

Geschiedenis van het kasteel van Corroy

Dit vlaktekasteel werd rond 1270 gebouwd door graaf Philippe de Vianden. 

Een prestigieus bezoek in de provincie Namen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Daglicht - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden