Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

De militaire begraafplaats van La Belle Motte is een van de grootste Franse begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog op Belgisch grondgebied. Ze ligt niet ver van Charleroi, in de provincie Henegouwen.

Op de grens van de dorpen Le Roux en Aiseau, niet ver van de plaats waar de dodelijke veldslagen van 22 augustus 1914 plaatsvonden, tijdens de Slag om de Samber, verzamelt de militaire begraafplaats de resten van meer dan 4000 Franse soldaten. Hier liggen voornamelijk strijders uit Bretagne, Normandië, de regio Bordeaux, Noord-Frankrijk en Noord-Afrika.

De eerste stenen van de begraafplaats werden in 1917 door de Duitsers gelegd. Een plein met Duitse graftombes verscheen er tot 1954 alvorens naar de begraafplaats van Langemark te worden overgebracht.

In het midden van de begraafplaats staat het belangrijkste monument, bestaande uit een gotische boog. Het is het embryo van een door de Duitsers in 1917 gebouwde gedenkkapel. Een plaquette is een eerbetoon aan de Frans-Belgische vriendschap.

Op 19 augustus wordt op de begraafplaats een huldeceremonie gehouden.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden