Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
  • Producent

De Moulin de Cherain, nabij Gouvy (provincie Luxemburg) is een van de laatste hydraulische molens in Wallonië. Na 40 jaar inactiviteit beleeft hij een echte renaissance dankzij een team van liefhebbers.

Een van de laatste actieve molens in Wallonië

De molen, een zeldzame en onmisbare getuige van een verleden dat ons iets te leren heeft, is gerestaureerd dankzij de vereniging "Périple en la demeure". Voor de leden van de vereniging zijn er vele redenen voor deze renovatie:

  • de schoonheid van dit opmerkelijke gebouw, dat ooit een vitale machinerie huisvestte, de ruggengraat van de traditionele lokale economie
  • de belangstelling voor instrumenten, handelingen en technieken van weleer 
  • de impact van de molen op het sociale leven: een plaats voor ontmoetingen en uitwisselingen

Vanaf nu vult het emmerrad zich elke donderdag rond 9.00 uur en draait het tot 's avonds. Je kan er bloem van artisanale kwaliteit krijgen of zelfs je eigen granen komen vermalen.

Een molen die bakkers, molenaars en consumenten samenbrengt rond de liefde voor het graan. 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden