Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Verenigingen

De vereniging Musées et Société en Wallonie is een netwerk van meer dan 170 musea van de Franse Gemeenschap in Wallonië. MSW draagt bij tot de valorisatie van de cultuur en de integratie ervan in het sociale en economische weefsel, met name dankzij het platform Museozoom.

Museozoom

De website nodigt je uit om een buitengewone ervaring te beleven in het hart van een Waals museum. Een echt originele manier om de musea van onze regio's te ontdekken.

Wist je dat je in onze musea:

  • je smaakpapillen kan stimuleren
  • kinderen kan amuseren
  • een geschenk kan geven
  • frisse lucht kan scheppen
  • een evenement kan organiseren

Museumpass

De museumPASSMusées geeft je zo vaak als je wilt toegang tot de 170 Waalse musea en 293 tentoonstellingen. Een perfecte oplossing voor liefhebbers van cultuur, erfgoed en ontdekking!

Musées et Société en Wallonie

Musées et Société en Wallonie werd opgericht in 1998 en kreeg onlangs het label Wallonie Kwaliteitsbestemming. De vereniging neemt deel aan de bescherming en de valorisatie van het roerend openbaar erfgoed in het kader van een globaal beheer van het erfgoed in de Franse Gemeenschap en het Waals Gewest.

De vereniging promoot ook de museuminstellingen in het Waalse Gewest, met name door het opzetten van een netwerk om hun activiteiten te coördineren.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Activiteiten

0-6 jaar - 6-12 jaar - +12 jaar

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden