Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Verken de wereld van de Tweede Wereldoorlog en bezoek de veestal waar de eerste Amerikaanse officier, luitenant Cook, stierf tijdens de bevrijding van België.

Het Museum 40-44 gaat terug naar de aankomst van de geallieerde troepen in de streek met behulp van foto's, documenten, militaire objecten, Char Patton, kanon Brigade Piron, beestenwagen van de Canadese gevangenen, satirische schilderijen van Liedel...

Het bestaat uit 3 didactische ruimtes die elk een verhaal vertellen dankzij objecten en gereconstrueerde sketches: het verzet van de Thiérarche, de B-17 Susan Ruth en de bevrijdingsgevechten.

Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatie. Toch kunnen er nog rondleidingen plaatsvinden. Neem contact op met het museum voor meer informatie.

Een klein museum in volle ontwikkeling voor groot en klein!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden