Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Mill in La Louvière biedt een permanente tentoonstelling van de grootste collectie beeldhouwwerken en tekeningen van de Roemeense kunstenaar Idel Ianchelevici. Het museum beheert de collectie van de stad La Louvière: meer dan 1.000 tentoongestelde werken in de gemeentelijke gebouwen of bewaard in de opslagplaats.

Het Mill biedt de grootste collectie kunstwerken van de beeldhouwer Idel Ianchelevici. Het museum is ondergebracht in het oude Justitiepaleis van La Louvière en de verschillende tentoonstellingszalen hebben die typische architectuur behouden. Je wordt kamer na kamer geleid langs de gekleurde muren die de werken van de Roemeense kunstenaar extra in de verf zetten.

Tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten in het museum Ianchelevici

De zalen van de eerste verdieping zijn gewijd aan tijdelijke tentoonstellingen die meestal hedendaags zijn, maar de thema's zijn gevarieerd en multidisciplinair.

Het museum biedt ook animaties voor scholen, rondleidingen of creatieve stages voor kinderen. Je kunt er ook een privé-evenement zoals een verjaardagsfeest organiseren.

Bezoekers met specifieke behoeftes

Het museum biedt initiatieven voor toegankelijkheid, aangepast aan bepaalde noden. In Wallonië zijn er daarnaast heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

  • Blinden en slechtzienden: de permanente collectie al tastend ontdekken + boetseerworkshop (optioneel) om te experimenteren met aardewerk.
  • Doven en slechthorenden: vrij bezoek aan het museum met een audiovisueel ondertiteld document in de permanente collectie + rondleidingen in gebarentaal, door de permanente collectie en bepaalde tijdelijke tentoonstellingen die door een museumgids worden aangeboden en door een doventolk worden vertaald.
  • Personen die moeite hebben met begrijpen: vrij en gratis bezoek aan de permanente collectie van het museum dankzij het boekje Facile à lire + rondleiding en creatieve boetseerworkshop voor groepen. Het bezoek is interactief: de gids zorgt voor didactische spelletjes en ondersteuning, bemiddelingsinstrumenten voor verschillende zintuigen om de perceptie te vergemakkelijken en om eenvoudige zaken aan te leren in een gezellige omgeving. Daarna wordt elke deelnemer een kunstenaar en maakt hij een aardenwerken figuur.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Winkel/boetiek - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden