Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Niet ver van Bergen biedt dit atypische museum je een reis naar de geschiedenis van de kermissen en ducasses van de middeleeuwen tot nu.

 Ze vrolijkten onze jeugd op met de onvergetelijke kramen waar je eendjes kon vissen, de paardenmolens, de botsauto's of de vele eetkramen. Kom het ontdekken!

De Herinnering

Het departement Herinnering is de opslagplaats van getuigenissen van het collectieve geheugen en van het erfgoed van Saint-Ghislain en kan nu ook bezocht worden. Je vindt er archieven, affiches en producten die vervaardigd zijn in de industriële bloeiperiode van Saint-Ghislain, in de 19de en 20ste eeuw.

Een gepassioneerde gids neemt je mee naar de wereld van de kermis. Herbeleef de patroonsfeesten van gisteren en de ducasses van vandaag. Speel behendigheidsspelletjes uit een andere tijd, doe mee met de tombola of met het vlooientheater, ga binnen in een caravan... dit alles overgoten met een vleugje muziek.

Kom en (her)ontdek de ducasses van vroeger.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden