Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Historisch museum gewijd aan de geschiedenis van de Oude Haakbusschutters van Visé ingericht in een gebouw in renaissance Maasstijl.

Dit museum maakt een intiem deel met interessante sentimentele herinneringen. In het bijzonder ontdek je de geschiedenis van vuurwapens en randwapens sinds de oprichting van de gilde in 1579, waaronder een imposante walharquebus en de vermeil-ketting van de keizer met Popegaie en goudsmidsjuwelen van de broederschap van de oude haakbusschutters van Visé.

De collectie rand- en vuurwapens uit verschillende periodes wordt aangevuld met documenten, vlaggen en voorwerpen die aan het gilde toebehoorden. Je ontdekt er een brede collectie werktuigen van de infanteristen, de Comblain geweren gebruikt aan het einde van de 19e eeuw, overblijfselen van het beleg van Maastricht, verschillende huidige of oude uniformen en vele portretten van voormalige leden en vieringen van het verleden.

Bezoek het museum

Open elke eerste zondag, van maart tot november, bij speciale tentoonstellingen, culturele evenementen en op schriftelijk verzoek.

Rondleidingen mogelijk voor individuele bezoekers of groepen.
 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden