Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum doet je versteld staan met zijn grote collectie over de Tweede Wereldoorlog. Ontdek de 3 verdiepingen met uitrusting, uniformen, wapens en relikwieën van het Amerikaanse, Britse, Duitse en Belgische leger!

Een grot vol collecties

Het museum van de Slag om de Ardennen in La Roche-en-Ardenne bezit een grote collectie authentieke objecten van 40-45:

  • wapens
  • uniformen
  • voertuigen
  • persoonlijke voorwerpen
  • de bekende codeermachine Enigma

De stad La Roche-en-Ardenne heeft een hoge tol betaald tijdens de Slag om de Ardennen in de winter van 44-45. Het museum eert de mannen, en dan vooral de Britse soldaten, die gestreden hebben voor de bevrijding van de stad.

Ter ere van Britse soldaten

Het Museum van de Slag om de Ardennen is het enige museum over het Ardennenoffensief met een Brits gedeelte. Je ziet er belangrijke en originele uniformen en uitrusting die geschonken werden door veteranen, zoals de bekende strijdvest van Luitenant-Kolonel Cathhaert, commandant van het 7e Bataljon Black Watch van de 51ste Highland Divisie, bevrijder van de stad La Roche-en-Ardenne op 11 januari.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden