Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Nobressart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, ligt in Belgisch Lotharingen en heeft prachtige voorbeelden van traditionele woningen in de regio bewaard, zoals een oude molen of een voormalig gemeentehuis.

Tussen de Ardennen en Lotharingen

In dit dorp aan de rand van de Ardennen liggen kleine buurten verspreid in clusters rond de hoofdstraat. De kerk van Saint-Jean-Baptiste kijkt uit over het geheel.

De gepleisterde gevels in de lichte kleuren die typisch zijn voor Lotharingen geven een indruk van grote zachtheid. Onder deze gebouwen:

  • de voormalige keizerlijke molen
  • de school en het oude gemeentehuis
  • mooie authentieke boerderijen

Het dorp wordt doorkruist door de Nobressart en zijn zijtakken.

Niet te missen:

  • De Trail van de Elchertoise : een race die elk jaar in maart plaatsvindt vanuit Nobressart.
  • Le Carnard d'O, een dorpskruidenier waar je enkele lokale specialiteiten kunt vinden: worsten, kazen, wijnen, quiche lorraine, eendenborst...

Ben je van plan Nobressart te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden