Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours
  • Wandeling/wandeltocht

Dit stadsparcours van 3 km in het hart van de  underground van Charleroi biedt de mogelijkheid om de werken van honderden graffitikunstenaars en schilders te bewonderen per metro, te voet of met de fiets.

Belgische en internationale kunstenaars namen tijdens het project 'Urban Dream' verschillende muren langs het jaagpad en de route de Mons onder handen.

Vertrek: Charleroi station
Afstand: 3,7 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: wit en rood GR-logo

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

Met de bovengrondse metro

Vanaf de metrohaltes Sud of Beaux-Arts word je ondergedompeld in het buitengewone industriële erfgoed van de stad, dat nu nog meer betekenis krijgt dankzij de streetart.

Je zult onder de indruk zijn van landschappen die de schilderijen van Pierre Paulus, bard van het Zwarte Land, waardig zijn, en van de pop-upwerken van hedendaagse kunstenaars.

Te voet of met de fiets terug

Keer te voet of met de fiets terug naar Charleroi via het jaagpad, de RAVeL, dat je rechtstreeks naar het station Charleroi-Sud brengt.

Je ervaart de dampende en vloeiende intimiteit van de fabriek Air Liquide, de indrukwekkende torenkranen van Industeel, de kleurenexplosie op de met graffiti bespoten muren, de roestkleurige installaties van Carsid en de smeltoven van Thy-Marcinelle. Daarna kom je aan de sluis van Marcinelle en het station. 

Al onze wandelingen van minder dan 10 km

Deze wandeling zal liefhebbers van buitengewone foto's en stedelijke ontdekkingsreizigers bekoren.

Contact

Informatie :

Huis voor Toerisme Pays de Charleroi
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden