Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

De Venntrilogie is een langeafstandswandeling verdeeld in 6 dagetappes door enkele van de mooiste landschappen van de Hoge Venen. Niet voor niets is de Venntrilogie verkozen tot 'Wandelroute van het Jaar 2024' door de Fiets en Wandelbeurs.

De route van 109 km tussen La Calamine en Butgenbach loopt door drie karakteristieke natuurlandschappen van de streek: weiden met hun heipalen, wilde en mysterieuze vlakten doorkruist door caillebottis en bergpaden met uitzicht op de Warche. Klik hier voor meer achtergrondindormatie over deze prijswinnende route. 

Vertrek: 99b Route des Trois Bornes 4581 Plombières
Afstand: 109 km
Bewegwijzering: groene, grijs-beige en blauwe informatieborden op de belangrijkste knooppunten en bewegwijzering langs de route.

De Venntrilogie is bewegwijzerd in beide richtingen en vormt een groot deel van het netwerk van wandelknooppunten en sluit aan op bestaande paden om de ervaring in de grensstreek uit te breiden. Het is een van de 22 beste langeafstandswandelpaden in Europa en is gecertificeerd als "Leading Quality Trail Best of Europe".

Een officiële wandelgids (op papier of digitaal) geeft je alle informatie die je nodig hebt voor je tocht en geeft je inzicht in de geschiedenis van de regio door de ogen van invloedrijke persoonlijkheden.

Een unieke ervaring in het hart van de Oostkantons!

Onze onvergetelijke wandelingen

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden