Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het P.A.R.C. bestaat uit 4 letters, 8 musea, 26 km² en een collectie van meer dan 120.000 werken. Hedendaagse kunst, symbolisch surrealisme, industrieel erfgoed... Ontdek de museumschatten van de Centrumregio, in de provincie Henegouwen!

8 museuminstellingen in de Centrumregio hebben zich verenigd om een nieuwe culturele dynamiek tot stand te brengen die de musea en vooral de bezoekers ten goede komt. De Pôle des Arts en Région du Centre (P.A.R.C.) omvat:

De disciplines en thema's van de verschillende partners zijn breed. Ga van archeologie naar literatuur, van beeldhouwkunst naar schilderkunst en ontdek de geheimen van opmerkelijke technieken zoals keramiek, graveren of goudsmeden...

Bezoek de musea te voet en de omgeving met de fiets

Van La Louvière tot Seneffe, via Binche en Morlanwelz, zijn de 8 musea van het P.A.R.C. verspreid over een gebied van slechts 26 km². Je kunt dus gemakkelijk van de ene naar de andere gaan door de te nemen. Rijd door het middeleeuwse centrum van Binche en bewonder het op de Unesco-lijst geplaatste belfort, rijd door het Bois-du-Luc... Kortom, laat je charmeren door de Centrumregio en haar rijke erfgoed.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden