Combineer eend met de wijn Fleur de Franchimont.
Ingrediënten
- 1 gekookte eendenborst of eendenborst gevuld met foie gras
- 1 peer
- 15 cl fleur de Franchimont
- 6 cl dikke room
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepels vers gehakte peterselie
- 2 eetlepels droge vruchten
- zout en peper
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
- Snijd de eend in fijne stukken en schikt ze op je bord.
- Pel en snijd de rode ui heel fijn
- Klop de room 3/4 stijf en breng op smaak met zout en peper. Voeg er de gehakte ui en peterselie aan toe.
- Snijd je peer in 6 stukken en verwijder de pitten.
- Doe de stukken peer in een hete grillpan. Draai ze om. Zet even opzij.
- Laat de wijn Fleur de Franchimont reduceren. Giet hem over de gegrilde peren om ze op smaak te brengen.
- Leg je stukken peer en quenelles gearomatiseerde chantillyslagroom op je stukjes eend. Werk af met in stukjes gehakt droog fruit.
Smakelijk!