Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Combineer eend met de wijn Fleur de Franchimont.

Ingrediënten

  • 1 gekookte eendenborst of eendenborst gevuld met foie gras
  • 1 peer
  • 15 cl fleur de Franchimont
  • 6 cl dikke room
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels droge vruchten
  • zout en peper

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min

  • Snijd de eend in fijne stukken en schikt ze op je bord.
  • Pel en snijd de rode ui heel fijn
  • Klop de room 3/4 stijf en breng op smaak met zout en peper. Voeg er de gehakte ui en peterselie aan toe.
  • Snijd je peer in 6 stukken en verwijder de pitten.
  • Doe de stukken peer in een hete grillpan. Draai ze om. Zet even opzij.
  • Laat de wijn Fleur de Franchimont reduceren. Giet hem over de gegrilde peren om ze op smaak te brengen.
  • Leg je stukken peer en quenelles gearomatiseerde chantillyslagroom op je stukjes eend. Werk af met in stukjes gehakt droog fruit.

Smakelijk!

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden