Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Gepaneerde spiering en pastinaakpuree, lekker! En we voegen wat karakter toe met de kaas Le Bailli.

Ingrediënten

  • 2 spieringen
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 4 pastinaken
  • 1 kg bintjesaardappelen
  • 1 ui
  • 100 g kaas vieux Bailli
  • 25 cl melk
  • 4 sneden droog brood
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes gekrulde peterselie
  • Tijm, laurier, boter, room, zout, peper

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten

  • Was de groenten. Pel en hak de ui fijn. Fruit met vloeibare boter.
     
  • Voeg er de schoongemaakte aardappelen en pastinaken aan toe. Voeg water toe tot op hoogte van de groenten, evenals de tijm en de laurier. Laat gedurende ongeveer 20 minuten koken.
     
  • Giet daarna af en mix alles terwijl je er geraspte kaas vieux Bailli, een klontje boter en een beetje room aan toevoegt. Breng op smaak.
     
  • Meng de sneden brood met de peterselie zonder de steeltjes. Breng op smaak met zout en peper.
     
  • Paneer je spieringen door ze door de bloem, geklopte eieren en de kruidenchapelure (zie hierboven) te halen.
     
  • Bak je spieringen langs beide kanten in een pan met vloeibare boter.
     
  • Dresseer je bord.

Smakelijk!

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden