Ontdek dit heerlijke recept met struisvogelgehaktballetjes en een saus met Saint-Mononbier. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten
- 300 g struisvogelvlees geschikt om gehakt van te maken
- 2 volledige eieren
- 2 witte uien
- 20 cl Saint-Mononbier
- 10 cl runderfond
- 5 cl koffie
- 1/4 spitskool
- 2 eetlepels geitenkaas
- 2 eetlepels olie met Espelettepeper
- Zout, peper, boter en bloem
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min
- Mix, met een gehaktmolen, het vlees, de volledig eieren en 1 gepelde en grof gesneden uit. Kruid.
- Maak balletjes en rol ze in bloem. Bak ze een hete pan met boter. Hou je pan met het kookvocht bij de hand.
- Haal de balletjes zodra ze gebraden zijn uit de pan en laat ze verder bakken in de oven.
- Doe de tweede fijngesneden ui in de pan van je gehaktballetjes. Deglaceer met je bier en reduceer met de helft.
- Voeg de sausfond en de koffie toe. Laat zachtjes koken zodat je een mooi gereduceerde en licht stroperige saus krijgt. Haal van het vuur en voeg een klontje boter toe.
- Snijd de spitskook in dunne plakjes.
- Maak een saus op basis van de geitenkaas en de olie van Espelettepeper. Meng de spitskook met je saus.
- Leg de salade in het midden van je bord en de gehaktballetjes met de saus errond.
Smakelijk!