Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ontdek dit heerlijke recept met struisvogelgehaktballetjes en een saus met Saint-Mononbier. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 300 g struisvogelvlees geschikt om gehakt van te maken
  • 2 volledige eieren
  • 2 witte uien
  • 20 cl Saint-Mononbier
  • 10 cl runderfond
  • 5 cl koffie
  • 1/4 spitskool
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 2 eetlepels olie met Espelettepeper
  • Zout, peper, boter en bloem

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min

  • Mix, met een gehaktmolen, het vlees, de volledig eieren en 1 gepelde en grof gesneden uit. Kruid.
  • Maak balletjes en rol ze in bloem. Bak ze een hete pan met boter. Hou je pan met het kookvocht bij de hand.
  • Haal de balletjes zodra ze gebraden zijn uit de pan en laat ze verder bakken in de oven.
  • Doe de tweede fijngesneden ui in de pan van je gehaktballetjes. Deglaceer met je bier en reduceer met de helft.
  • Voeg de sausfond en de koffie toe. Laat zachtjes koken zodat je een mooi gereduceerde en licht stroperige saus krijgt. Haal van het vuur en voeg een klontje boter toe.
  • Snijd de spitskook in dunne plakjes.
  • Maak een saus op basis van de geitenkaas en de olie van Espelettepeper. Meng de spitskook met je saus.
  • Leg de salade in het midden van je bord en de gehaktballetjes met de saus errond.

Smakelijk!

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden