Met dit recept trekken we de Vallei der Smaken in. Ideaal voor het dessert of als vieruurtje.
Ingrediënten
- 300 g pompoen
- 250 g biobloem
- 4 eieren
- 3 cl olijfolie
- 2 appels
- 5 cl siroop van blauwe bosbes en citroen
- 50 g boter
- zout, peper
Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 15 min
- Verwijder de uiteinden van de pompoen. Snijd ze in stukken. Maak de binnenkant van de pompoen leeg.
- Kook de pompoen in de stoomoven gedurend ongeveer 30 minuten.
- Maak ondertussen stokjes van je appels. Breng op smaak met de siroop. Laat even rusten.
- Mix de pompoen meteen als hij uit de stoomoven komt en voeg er geleidelijk de eieren, olijfolie en bloem aan toe.
- Doe de boter in een koekenpan en bak de pannenkoek aan één kant.
- Leg de pannenkoek op een bord en doe er de appels over.