Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum, opgericht op initiatief van Marcel en Mathilde Schmetz, is een herdenkingsplaats gewijd aan de 1st US Infantry Division in de provincie Luik. 

Gelegen op 3 km van de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle wil dit educatieve museum, groot in termen van gastvrijheid, originaliteit en eenvoud, getuige zijn van de erkenning van deze "G.Is." die moedig streden voor de vrijheid van het Belgische volk.

In november 1944 installeerden zich immers 110 Amerikaanse soldaten van het 26e Regiment van de 1e Infanterie Divisie gedurende enkele weken op de boerderij van de vader van de heer Schmetz. Dit regiment vertrok op 16 december 1944 van Clermont naar de slagvelden in de Ardennen. Op 12 juni 1994 sneed Bennie Zuskin, een Amerikaanse veteraan van de 1e Divisie, het inaugurele lint van het Remember Museum 39-45 door.

Praktische informatie

Openingstijden

De eerste zondag van de maand, van 9.00 tot 18.00 uur, of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen.

Rondleidingen in het Frans, Nederlands, Engels, Engels, Duits en Waals.

Duur van het bezoek: ongeveer 1.30 uur.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden