Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de samenvloeiing van de Flavion en de Molignée worden de ruïnes van het kasteel van Montaigle onthuld aan de nieuwsgierigen. Een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, de overblijfselen van de middeleeuwse vesting, ooit residentie van een graaf, zijn een bezoek waard. Bezoek ook het archeologisch museum!

Bezoek de ruïnes van Montaigle

Montaigle bezoeken is terugreizen in de tijd. Met een beetje fantasie ga je terug naar de middeleeuwen. 

Tegenwoordig zijn de ruïnes overwoekerd, maar ze hebben hun grandeur en schoonheid behouden. De overblijfselen die vandaag kunnen worden bezocht, dateren uit de 14e eeuw (rondleidingen op afspraak). 

Archeologisch museum van Montaigle

Aan de voet van de ruïnes ligt het archeologische museum van Montaigle, met een oppervlakte van 100 m², dat de geschiedenis van de site en het monument belicht, met een thematische en chronologische tentoonstelling van voorwerpen die op de site zijn ontdekt:

  • kruisboogbouten
  • kanonskogels
  • gereedschap
  • stukken vaatwerk
  • medailles...

 

Een sinds lang versterkte site

De vondst van vuurstenen werktuigen op het terrein wijst erop dat het gebied al in de prehistorie werd bewoond. Tijdens het Romeinse Rijk werd er een klein garnizoen gebouwd, gevolgd door een eerste kasteel rond het jaar 900. 

Bezoek dit belangrijke erfgoed in Wallonië, in Falaën!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbieding geldig tot 31/12/2024, uitgezonderd evenementen. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas.

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden