Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

Elk jaar vindt deze traditionele processie plaats in de straten en op het platteland van het Henegouwse dorp Ham-sur-Heure.

De processie - bestaande uit verschillende wandelverenigingen - vertrekt 's middags aan het kasteel en keert vier uur later terug. Op de tocht worden het beeld en de relikwieën van de heilige Sint-Rochus meegevoerd. Er zijn ook verschillende pauzes en een bivak voorzien.

Daaropvolgende zondag, maandag en dinsdag, trekken groepen wandelaars en tamboers door het dorp. Elk van deze dagen eindigt omstreeks met een fakkeloptocht van het kasteel naar de Grand-Place. Al de verschillende fakkels vormen daar dan een groot vreugdevuur waarrond de deelnemers kunnen dansen.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

Het waren religieuze marsen die onder invloed van Napoleontische tijd in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd zijn. Elk jaar, van mei tot september, trekken 20.000 mensen een kostuum aan om de traditie voort te zetten. Elke mars heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Immaterieel erfgoed van Unesco

De marsen van de Entre-Sambre-et-Meuse zijn door de Unesco geklasseerd als "Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Franse Gemeenschap".

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 17 tot 21 augustus 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden