Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Wanneer een oude steenkoolmijn die Unesco-werelderfgoed is, een centrum voor innovatie en design wordt, krijg je het CID in Le Grand-Hornu.

Het CID, centrum voor innovatie en design, doet eer aan hedendaags design op de historische site van Le Grand-Hornu, op slechts 15 km van Bergen.

Van industriële revolutie naar innovatie

Le Grand-Hornu, een oud mijncomplex dat representatief is voor de Industriële Revolutie, is gebouwd in een neoklassieke stijl en omvat werkplaatsen, kantoren, een arbeiderswijk en een directeurswoning.

Het historische bezoek wordt zo perfect aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen van design, toegepaste kunst in gerestaureerde zalen en hedendaagse kunst. Op deze plek vindt de synthese plaats tussen de herinnering en de hedendaagse aanpak.

Het centrum is open-minded en biedt bezoeken en ondersteuning aan verschillende publieken: scholen, senioren, families, kwetsbare en diverse publieken. 

Voor gezinnen

Wil je met het gezin naar Le Grand-Hornu komen? Dat kan zeker! Het CID barst van de ideeën om kinderen nieuwsgierig te maken:

  • speelboekjes
  • gezinsactiviteiten
  • sprookjestochten
  • speelse en creatieve workshops...
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de prijs van een individueel ticket voor een volwassene

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL - Individueel - DE - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden