Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Namen heeft Soulme, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een typisch stenen gebouw uit de Naamse Fagne bewaard.

In het hart van de Naamse Fagne

Het dorp telt slechts een vijftigtal huizen. De meeste dateren uit de 18e en 19e eeuw en zijn gebouwd uit kalksteen en zijn soms bedekt met traditionele muurkalk.

De Sainte-Colombe kerk, in het centrum van het dorp, wordt omzoomd door kastanjebomen. De kerk is geklasseerd en dateert uit de 11e eeuw.

Een ander geklasseerd gebouw is de mooie molen waarvan het huidige gebouw dateert uit de 17e of 18e eeuw.

Wandelingen

Dit pittoreske dorpje ligt op de top van de heuvel en is het ideale vertrekpunt voor een wandeling op het platteland.

Bewonder het adembenemende landschap, inclusief de natuurlijke schoonheid van de Hermeton vallei, een beekje dat niet ver van het dorp loopt.

Heerlijke producten van de boerderij

Laat je bij de uitgang van het dorp verleiden door de producten van de Ferme Henry Lathuraz: rauwe melk, boter, kaas, ijs... Groepsbezoeken zijn mogelijk. 

Bent je van plan Soulme te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden