Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Het op 18 oktober 1936 ingehuldigde stadhuis van Charleroi is majestueus en indrukwekkend met zijn 240 strekkende meter gevel en is het werk van architect Joseph André.

Drie zware bronzen deuren geven toegang tot een met marmer beklede erehal. Zeven hoge ramen, door zuilen van elkaar gescheiden en het balkon met een decoratief attiek geven de voorgevel al zijn glorie. Aan weerszijden van het bas-reliëf dat de levendigheid van de stad roemt, symboliseren twee beeldengroepen het stadsbestuur (rechts) en het gezin (links). Het leiendak is versierd met 13 dakvensters en een klokkentoren.

Het interieur van het Stadhuis is luxueus ingericht: marmer, koperwerk, lambrisering en beelden zijn overvloedig aanwezig.

Op de zolder van het stadhuis bevindt zich ook het Museum Jules Destrée, dat op afspraak kan worden bezocht. Een andere schat van het gebouw is het Belfort, een door de Unesco als "Werelderfgoed van de mensheid" erkend monument.

Het Stadhuis bezoeken

Het Huis voor Toerisme van het Land van Charleroi biedt rondleidingen voor groepen of individuele bezoekers.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden