Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

Het Stadhuis van Doornik is een monument met een rijke geschiedenis, gelegen in het centrum van een charmant park. 

Sinds 1809 is het gemeentebestuur gehuisvest in een prachtig neoklassiek gebouw dat is opgetrokken op de plaats van de voormalige cisterciënzerabdij van Saint-Martin (11e eeuw).

De overblijfselen van de abdij

De meeste gebouwen van de middeleeuwse abdij zijn helaas verdwenen na de afschaffing van het klooster in 1797. De gebouwen die we vandaag zien, dateren van de heropbouw van het abdijpaleis die plaatsvond in 1763.

Toch is er op deze plaats nog een schat bewaard gebleven: een gigantische middeleeuwse kelder, verborgen onder de huizen en openbare gebouwen van Doornik.

Bezoeken

Aangezien in het stadhuis een deel van de gemeentelijke administratieve diensten is ondergebracht, is de toegang beperkt tot werkdagen. Het kan worden bezocht met een gids en met toestemming. Voor meer informatie kun je terecht bij de Dienst voor Toerisme van Doornik.

Neem de tijd om dit historische gebouw te bewonderen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden