Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie
Het Feest van de Mountches vindt zijn oorsprong in een viering van de monniken van de abdij van Warneton ter ere van hun patroonheilige Sint-Nicolaas. In Komen-Waasten op 5 december 2015.
De Mountches, allemaal in het wit getooid stappen en dansen door de straten van de stad op het ritme van de Sint-Nicolaasstoet - de enige nachtstoet in de streek - te midden van de praalwagens en de reuzen. De verbranding van de Mountches pop en een vuurwerk maken ook deel uit van het feest.
Vertrek van de stoet in de Chaussée d'Ypres vanaf 17 u.Kinderen kunnen een kostuum verschaffen op 056/55 76 84.Dit evenement vindt altijd plaats op de eerste zaterdag van december. 
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand november 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden