Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Voorstelling

Al 30 zomers lang voert Lazzy voorstellingen op in het kasteel van Modave. Dit jaar, voor de 400e verjaardag van Molière, zal het gezelschap Tartuffe spelen.

Het gezelschap Lazzy kon deze zomer geen betere locatie voor zijn voorstellingen vinden. Het kasteel van Modave doet je dromen over de tijd van Molière en zijn prestigieuze decor sleurt je mee in de satirische komedie Tartuffe.

De voorstelling vindt elke dinsdag tot zaterdag plaats om 20.00 uur en elke zondag om 18.30 uur in de bewakerszaal van het kasteel. Het gezelschap, dat al 30 jaar actief is in de Franse gemeenschap, bestaat uit 12 acteurs.

Het plot

Orgon, een rijke burger, raakt in de ban van een valse vrome die hij aanneemt als geestelijke raadsman. De komst van Tartuffe zaait tweedracht binnen de familie: sommige familieleden prijzen hem, maar de meesten verafschuwen hem en maken zich zorgen om zijn groeiende greep op Orgon. Zal de familie de bedrieger kunnen ontmaskeren?

Molière triomfeert met zijn komedie die hij in 1669 uitbracht. Hij zet verfijnde personages neer, bekritiseert de religieuze situatie van zijn eigen tijd en slaagt erin de mensen te laten lachen.

Het kasteel van Modave

Voor de voorstelling krijg je de kans om het kasteel van Modave, geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, te (her)ontdekken. Je zal uitgenodigd worden om zowel het kasteel als de tuinen te bezoeken. 

Herbeleef deze klassieke komedie met een levendige cast en een romantisch decor.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juli 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden