Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het is een streling voor het oog hoe schilderijen, beeldhouwwerken en andere hedendaagse kunstwerken de stad Luik versieren. Art au Centre nodigt je uit om het hele jaar door talrijke kunstwerken te komen ontdekken die tentoongesteld zijn in de etalages van leegstaande Luikse handelszaken.

Hedendaagse artiesten uit Luik, België of het buitenland nodigen je uit voor een artistieke wandeling door de stad op drie momenten in het jaar: van februari tot april, van juni tot augustus en van oktober tot december. 

In Luik  is  kunst toegankelijk  voor iedereen
 

Het project, Art au Centre, werd uitgevonden door twee vzw's: Liège Gestion Centre-Ville en Mouvements Sans Titre. De vzw's hadden eenzelfde doel: ze wilden een link creëren tussen de culturele en de handelssector en het centrum van Luik dynamischer maken door de vitrines van leegstaande handelszakente versieren met kunstwerken.

Schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, participatief werk, performance, fotografie, video... Alle vormen van hedendaagse kunst zijn vertegenwoordigd.

Het verklarende boekje en de kaart van de route zijn gratis verkrijgbaar bij de Galeries Saint-Lambert, het Station van Luik-Guillemins en het Museum van La Boverie of via de website.

Een reden te meer om door de straten van de Vurige Stede te flaneren!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland van februari tot april 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden