Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

'Au charbon! Pour un design post-carbone' is de eerste tenoonstelling op de site van Le Grand-Hornu. De tentoonstelling vertelt over de onherstelbare schade van steenkool, de brandstof die zo populair was tijdens de industriële revolutie.

Over de tentoonstelling

  • De tentoonstelling bevat werken die de vernietigende invloed van steenkool capteren, maar ook de hoop op een betere toekomst. Het design is een middel om de hiërarchieën tussen mens en natuur tijdens de moderniteit te deconstrueren en om de mens terug te voeren naar de humus, als een deel van de natuur.
  • De tentoonstelling snijdt een transdisciplinaire conversatie aan waarbij herinneringen en technieken uit het verleden gecombineerd worden met de behoefte naar oplossingen voor de noodsituatie van vandaag. Op die manier zet steenkool meerstemmige en duurzame verhalen in gang.

Wanneer design zich het lokale erfgoed toe-eigent, een niet te missen evenement in Henegouwen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zondag 25 september 2022 tot zondag 08 januari 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden