Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Ontdek de tentoonstelling The Grid in het Musée L in Louvain-la-Neuve: een analyse van het rastermotief in kunstwerken uit de jaren 1960-1970. En bewonder hedendaagse kunst op de universiteitscampus!

Hedendaagse kunsttentoonstelling in Waals-Brabant

Sinds de renaissance speelt het raster - een model voor de ruimtelijke organisatie - een fundamentele rol in de westerse kunst. Maar pas in de 20e eeuw groeide het uit tot een echte schilderkunst waarmee moderne schilders hun autonomie en universele karakter konden uitdrukken.

Sinds de jaren 1960 is het gebruik van het raster vermenigvuldigd. Je ziet het overal terugkomen: in de textielnijverheid, de grafische en de IT-sector, als documentatiemiddel enz. Rasters evolueren tot complexe en ambigue structuren die verwijzen naar de rationele orde van de wetenschap, maar tegelijk onvermoede openingen laten voor verbeelding, intuïtie en creativiteit. 

Een unieke tentoonstelling in Louvain-la-Neuve.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zondag 01 oktober 2023 tot zondag 11 februari 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden