Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • VVV

De Oostkantons, die grenzen aan Nederland, Duitsland en Luxemburg, bieden je een enorme verscheidenheid aan landschappen aan.

In het noorden

Indrukwekkende boerderijen en vele kastelen overheersen het landschap terwijl in het centrum de Hoge Venen op iedereen indruk maken. We vinden er naast de Botrange, het hoogste punt in België (694 m), ook het Huis van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel.

In het zuiden

Meer in het zuiden vinden we de meren van Robertville en Butgenbach terug, de ideale plaatsen om in de zomer watersporten te beoefenen of gewoon te ontspannen met het gezin. En we mogen ook zeker de Ourvallei niet vergeten, dat beschouwd wordt als de parel van de Oostkantons.

De rijkelijke natuur van de Oostkantons is geschikt voor vele activiteiten zoals wandel-, fiets-, mountainbike-, of paardrijtochten.

In de winter speelt de streek haar bijzondere charmes uit door aan de skiërs haar mooiste besneeuwde plekjes te onthullen. Je zal hartelijk ontvangen worden, of het nu in een charmehotel, een vakantiehuis, in een camping of in een vakantiedorp is.

Welkom in de Oostkantons!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden