Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • VVV

Chimay, bekend om zijn bier en kaas, zal je verrassen met zijn vele architecturale en culinaire pareltjes en zijn idyllische landschappen.

Chimay, natuurlijk

Een bezoek aan het kasteel, symbool van het prinsdom, mag je niet missen: 1000 jaar geschiedenis onthuld door middel van een interactief, muzikaal en 3D-parcours. De collegiale kerk van Sint-Petrus en Paulus, mausoleum van de eerste vorst, is ook een bezoek waard.

Rond Chimay kun je Lompret ontdekken, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, en de cisterciënzerabdij van Scourmont. Het is in deze abdij dat het trappistenbier van Chimay werd geboren!

Smaken en gastronomie

Chimay, wereldwijd bekend om zijn trappistenbier en -kazen, onthult je zijn productiegeheimen in de Espace Chimay of in de .

In de Aquascope van Virelles krijg je een prachtig wildernislandschap te zien en wordt je bewust gemaakt van duurzame ontwikkeling.

Het toeristische infokantoor

Het toeristische infokantoor van Chimay heeft een brochure ter beschikking waarmee je het historische stadscentrum in je eigen tempo kunt bezoeken.  

Aanbod:

Ga naar de Laars van Henegouwen waar het Toeristische Infokantoor van Chimay klaar staat om je de geheimen van die andere prinselijke stad te onthullen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Fietsverhuur

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden