Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • VVV

Hombourg is een klein dorp dat ideaal gelegen is op de heuvelrug tussen de Geulvallei en de Gulpvallei. Niet ver van het kruispunt tussen België, Nederland en Duitsland, biedt het een prachtig uitzicht op de drie landen.

Het dorp, gelegen op de top van een heuvelrug en tussen de heuvels van Hees en Schaesberg, ligt midden in de natuur: een ideale plek om te genieten van mooie wandelingen en schitterende panorama's. 

Ontdek de streek te voet

Het Toeristisch infokantoor van Hombourg nodigt je uit voor een wandeling in de streek om de vele gehuchten, de bewegwijzerde wandelingen en de prachtige panorama's te ontdekken! 

De kastelen van Vieljaeren en Berlieren en de vele boerderijen in de omgeving zijn ook leuke plaatsen om tijdens een wandeling te bezoeken. 

Volg ook de RAVeL - lijn 38, een van de meest opmerkelijke groene wegen in België.

De musts van Hombourg

Als je een verblijf in Hombourg plant, mag je de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle met zijn 8000 marmeren graven in een groene omgeving niet missen.

Geniet tot slot van een lekker huisgemaakt biertje uit de dorpsbrouwerij die ook bekend staat om zijn folklore!

Het Toeristische infokantoor van Hombourg laat je graag kennismaken met de wonderen van het dorp en zijn platteland. 

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden