Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Provinciale toeristische federatie

In Waals-Brabant, in het hart van België, staan je verbluffende ervaringen, opwindende sensaties, buitengewone ontdekkingen en betoveringen te wachten.

Neem eerst het 180° panoramisch uitzicht over alle ruïnes van de majestueuze Abdij van Villers-la-Ville helemaal in je op. Ontdek haar geschiedenis en geniet van de prachtige tuinen en de wijngaard alvorens te genieten van een heerlijk ambachtelijk Belgisch biertje dat in de microbrouwerij van de abdij wordt geproduceerd.

Voor kunstliefhebbers

Het Museum L in Louvain-la-Neuve vertelt ons met zijn 32.000 werken meer over de wereld en onze menselijkheid.
Met natuurhistorische specimen, archeologische en etnografische objecten of wetenschappelijke uitvindingen, is het Museum L geen museum zoals alle anderen: het is een uitwisselingsplaats en een plaats van leven gewijd aan emotie en ontdekking.

Voor waaghalzen

In het pretpark Walibi beleef je in de attractie Pulsar een spetterend avontuur!

In het hindernissenparcours van Aventure Parc Wavre kies je voor de geheel nieuwe "Tyro Tour" en ga je de uitdaging aan met de wolken op een 600 meter lange deathride waarbij je langs de boomtoppen scheert. Hou even halt bij het gloednieuwe onthaalpaviljoen om tot rust te komen. Dat zal deugd doen! 

Voor wielertoeristen

Een 1050 km lang fietsnetwerk doorheen Waals-Brabant is nu verbonden met bestaande en toekomstige netwerken die in Vlaanderen en in de provincies Henegouwen, Luik en Namen zijn ontwikkeld.

Het is een veilig, snel en beveiligd netwerk waar je niet kunt verdwalen. Elk knooppunt van het netwerk wordt geïdentificeerd met een knooppuntnummer. Bordjes tonen je de dichtstbijzijnde knooppunten en de richting aan waarin je ze kunt bereiken.

Ontdek dit verbazingwekkende gebied dat rijk is aan geschiedenis en sfeer!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden