Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de Gaumestreek kan Torgny bogen op een uitzonderlijk bouwkundig en natuurlijk erfgoed, waardoor dit zuidelijke dorp een van de Mooiste Dorpen van Wallonië is.

Zuiders dorp

Torgny geniet van een bevoorrecht microklimaat en een zacht golvend reliëf. Je waant je hier in de Provence.

Deze indruk wordt versterkt door de stenen gebouwen in warme tinten en rode pannendaken, evenals door de drie wijngaarden.

Bezienswaardigheden

  • Het geklasseerde erfgoed: een nis, een washuis en twee traditionele boerderijen.
  • Het natuurreservaat Raymond Mayné, een voormalige steengroeve die een grote verscheidenheid aan flora en fauna herbergt.
  • De ambachtelijke beurs die elke derde zondag van juli een honderdtal ambachtslieden en kunstenaars uit de regio samenbrengt.

Voor fijnproevers

  • La Romanette: uitstekend adres voor het proeven van lokale producten en regionale gerechten (Gaumais-worstjes, touffaye of kazen met Orval-bier of een biertje uit de Gaume)
  • La Grappe d'Or, gastronomisch hotel-sterrenrestaurant gerund door chef-kok Clément Petitjean, wiens creatieve keuken traditie en terroir herinterpreteert

Ben je van plan om Torgny te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden