Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Ontdek het eerste Unesco Global Geopark in België. Het unieke landschap van Geopark Famenne-Ardenne biedt je onder andere diverse grotten, rotspartijen en een bijzondere biodiversiteit.

Het Unesco Global Geopark Famenne-Ardennen beslaat een groot oppervlak van meer dan 900 km². De gemeenten Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin behoren tot het beschermde gebied.

De schatten van Geopark Famenne-Ardennen

  • unieke grotten in Europa
  • rijke biodiversiteit van de bodem
  • landschappen waarbij de opbouw van de aarde is te zien door het omhoogkomen van de bodem. Een voorbeeld is de 300 miljoen jaar oude rots van Falize in Durbuy
  • lokale initiatieven zoals rondleidingen en exposities die bezoekers het natuurlijke erfgoed helpen ontdekken
  • het rijke bouwkundige erfgoed waar diverse bouwmaterialen zijn gebruikt

Wat is een Unesco-geopark?

De Unesco-geoparken zijn geografische gebieden. Zo heeft het Geopark Famenne-Ardennen een kalksteenstrook waar bijzondere geologische verschijnselen zijn gevormd.

Wereldwijd zijn er gebieden met speicfieke eigenschappen die van internationale geologische betekenis zijn. Deze gebieden worden beheerd volgens een wereldwijd concept van bescherming, educatie en duurzame ontwikkeling.

De dorpen Froidlieu en Resteigne

Maak van de gelegenheid gebruik om de lieflijke dorpjes Froidlieu en Resteigne te bezoeken.

In Froidlieu zie je enkele oude hoeves, een oude pastorie en de Sint-Bartholomeuskerk die meubilair heeft uit de 18e eeuw.

Resteigne, een charmant dorp doorkruist door de Lesse, herbergt tal van natuurlijke rijkdommen, de ruïnes van de hermitage, een natuurreservaat, een molen en de beroemde steengroeves.

Kom je ook dit uitzonderlijke natuurlijke erfgoed verkennen?

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden