Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 5,3 km begint bij de Brasserie d'Achouffe, waar de Chouffe wordt gebrouwen. Het is een lus te voet in het dorp van de Nutons. Trouwens, ken je hun legende?

Deze typisch Ardense dwergfiguren woonden in een grot (Trou des Nutons, Route de La Roche in Houffalize) en hadden een tunnel die naar de kapel Notre-Dame de Fôret ging, tussen Taverneux en Sommerain.

's Nachts repareerden ze de schoenen van de inwoners van Houffalize. Vandaar de populariteit van Houffalize als de stad van de Nutons. In 1807 zochten twee rebellen uit de omgeving hun toevlucht in het gat. Het waren schoenmakers. 's Nachts liet de plaatselijke bevolking hun gescheurde schoenen en proviand achter bij de ingang van de grot. De volgende dag vonden ze ze gerepareerd.

  • Vertrek: Brasserie d'Achouffe, Achouffe, 8 - 6666 Wibrin
  • Afstand: 5,3 km
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Bewegwijzering: blauwe achtergrond met witte horizontale rechthoek en nr. 27

Laat je betoveren door het dorp van de Nutons!

Al onze wandelingen van minder dan 10 km

Contact

Informatie :

Toeristisch infokantoor van Houffalize
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden