Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 5,9 kilometer begint bij de brouwerij van Achouffe - waar het bier Chouffe gebrouwen wordt -, in Houffalize, de stad van de Nutons. Ken je de legende al?

Volgens de legende woonden er kleine Ardense dwergjes in een grot (de Trou des Nutons, Route de La Roche in Houffalize). Ze groeven een tunnel naar de kapel Notre-Dame de Fôret, tussen Taverneux en Sommerain.

's Nachts repareerden ze de schoenen van de inwoners van Houffalize. En zo werd Houffalize als snel de stad van de Nutons. In 1807 zochten twee dienstweigeraars hun toevlucht in de grot van de Nutons. Ze waren schoenmakers. 's Nachts lieten de inwoners van de stad hun kapotte schoenen en wat voedsel achter bij de ingang van de grot. De volgende dag vonden ze hun schoenen gerepareerd terug.

Vertrek: Brasserie d'Achouffe, Achouffe, 8 - 6666 Wibrin
Afstand: 5,9 kilometer
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bewegwijzering: blauwe rechthoek (wandelingnummer 27)

Laat je betoveren door de stad van de Nutons!

Al onze wandelingen van minder dan 10 km

Contact

Informatie :

Toeristische dienst van Houffalize
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden