Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme
  • Riviertochten

In Waulsort brengt de veerman je met zijn boot van de ene oever naar de andere. Een oversteek van ongeveer 10 minuten die je meeneemt op een reis door de tijd!

De laatste authentieke actieve veerboot over de Maas

De veerboot is een gratis publieke dienst sinds 1871. Oorspronkelijk was het voor de inwoners van Falmignoul een mogelijkheid om in Waulsort de trein te nemen naar Dinant.

Hoe werkt het?

  • De veerboot hangt vast aan een kabel waaraan de veerman met een hand trekt. Dat kan zijn linker- of rechterhand zijn in functie van de richting van de oversteek.
  • Je wilt oversteken, maar de veerman bevindt zich aan de andere oever? Maak grote gebaren om hem te roepen, dan komt die met zijn veerboot waarin je kan instappen.
  • Tijdens je oversteek geniet je van de natuurlijke omgeving en het groene landschap!
  • En buiten de openingsperiodes? Je kunt het water te voet of met de fiets oversteken via de barrage van Waulsort, 500 m stroomopwaarts.

Het kantoor van de havenmeester van Waulsort

Het bevindt zich aan de rechteroever van de haven. Je vindt er: toeristische informatie, internettoegang, douche, wasplaats, toiletten, water en elektriciteit.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden