Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie
  • Bijeenkomst

De Wedstrijd van de Gouden Stelt is het belangrijkste volksevenement van het jaar voor steltlopers uit heel Namen. Een traditie van het Feest van Wallonië die je niet mag missen!

Sinds 1411 strijden twee verenigingen van Naamse steltlopers meedogenloos tegen elkaar. Aan de ene kant, de Mélans uit de oude stad met hun gele en zwarte stelten. Aan de andere kant, de Avresses van achter de wallen op hun rode en witte stelten.

Het gevecht

  • Voor de eerste helft van het gevecht gaan beide teams de strijd aan met een reuzengevecht in het midden van het plein.
  • In de loop van de strijd proberen de sterkste steltlopers de tegenstanders voet aan de grond te krijgen totdat een van de twee teams erin slaagt alle leden van de tegenpartij uit te schakelen.
  • Vervolgens is het tijd voor het tweede deel: de overgebleven steltlopers nemen het dan tegen elkaar op tot er nog maar één overblijft, de winnaar van de Gouden Stelt.

Sinds 2021 behoren de Naamse steltlopers tot de wereldfolklore doordat ze erkend zijn door de Unesco.

Kom een evenement beleven in het hart van de Naamse traditie op de Place Saint-Aubain!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden