Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Wéris, gelegen aan de rand van de Fagne-Famenne en een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, bekoort met zijn landschappen, zijn legendarische stenen en de best bewaarde megalithische site in Wallonië!

Wéris nestelt zich midden in weilanden en velden. In het centrum staat de geklasseerde Romaanse Sint-Walburgiskerk. Ze dateert uit de 11e eeuw en werd vooral in de 16e en 18e eeuw herbouwd.

Er omheen liggen stenen huizen en boerderijen verspreid.

Via een interpretatieparcours van 2, 4 of 6 km kan je de schatten van het dorp ontdekken met behulp van didactische borden.

Niet te missen

  • De megalieten die dateren uit het 3e millennium voor Christus. Een site die geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.
  • Het Megalietenhuis om meer te weten te komen over hunebedden, menhirs en hun bouwers.
  • Proeverij van de Dolménius, een lokaal ambachtelijk biertje

Fijnproeversdorp

Ben je van plan om Wéris te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden