Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

Op het wijndomein "Poirier du Loup" werken een veertigtal enthousiaste vrijwilligers. Zij produceren een klein assortiment biologische wijnen. Torgny, een van de mooiste dorpjes van Wallonië en het meest zuidelijke, is zeker een bezoekje waard.

Het ontstaan van "Poirier du Loup"

  • De wijnbouw in Torgny heeft een lange geschiedenis. In 1954 besloot een zekere meneer Petit om wijnstokken te herplanten op het land dat toebehoorde aan de dame "La Zolette". De eerste wijn die hij produceerde, vernoemde hij naar haar.
  • Later verdween de wijngaard. Maar vandaag wil een groepje vrijwilligers de wijngaard nieuw leven inblazen door er vijf verschillende, biologische druifsoorten aan te planten met behulp van biologische wijnbouwmethoden. De huidige productie telt ongeveer 5.000 flessen per jaar.

De wijn

De vrijwilligers produceren mousserende wijnen (wit en rosé), niet-mousserende wijnen (auxerrois, pinot blanc en pinot noir), maar ook versterkte wijn (ratafia) en, in sommige jaren, vin de chaume gerijpt in acaciahouten vaten.

Een rondleiding door de wijngaard

Je kan de wijngaarden en de wijnkelder het hele jaar door bezoeken, op afspraak, individueel of in groep.

Een interessant domein in de Gaumestreek!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden