Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

In het hartje van een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, vind je het wijndomein "Poirier du Loup" dat beheerd wordt door de coöperatieve onderneming Ecoculture, die een veertigtal vrijwilligers telt.

Het domein

De wijngaard van Torgny kent een lange geschiedenis. Het begon al in 1954, toen een zekere meneer Petit besliste om een wijngaard aan te planten op het domein van een vrouw die "La Zolette" genoemd werd. Zo kreeg de eerste wijn die de wijngaard voortbracht haar naam. Later verdween de wijngaard, tot een groep vrijwilligers de uitdaging aanging om nieuwe wijnstokken te planten om biologische niet-mousserende wijnen en parelwijnen te produceren.

De wijn

In de wijngaard worden parelwijnen (Wit en Rosé), niet-mousserende wijnen (Auxerrois, Pinot Blanc en Pinot Noir), versterkte wijnen (Ratafia) en sommige jaren ook Chaumewijn (een witte likoreuse wijn) met rijping op acaciavaten, geproduceerd.

Bezoeken

Je kan de wijngaard en de wijnkelder gedurende het hele jaar bezoeken na een individuele of groepsreservatie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij en is betalend.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden