Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent
  • Wijngaard
  • Rondleiding en ontdekking

Het Domaine Beekborne, gelegen in Hélécine, Waals-Brabant, produceert natuurlijke wijn uit 4 terroirs: Poupouye, Les Garennes, Meer en Bosquet Jadoul, over een kleigebied van 2,5 hectare.

Het domein

Op een kleibodem zetten Patrick Carmans en Katrien Vanderschot zich in voor de productie van natuurlijke wijn uit 4 unieke terroirs rondom Hélécine. De 2 hardnekkige wijnboeren experimenteren met het terroir 'Hesbaye brabançonne' om volmaakte Belgische wijn te maken. Ze produceren bijzonder authentieke wijnen op een vrij natuurlijke wijze op basis van wijnstokvariëteiten (Vitis vinifera) en Franse tegenhangers (zie hieronder), aan de hand van een traditionele en handmatige wijnbereiding.

4 unieke terroirs

  • Poupouye: helling naar het zuiden die volledig bestaat uit chardonnaystokken voor de productie van een witte wijn van uit één druivenras met aroma's van appels en gedroogd fruit.
  • Les Garennes: een harde en moeilijk bewerkbare bodem voor de variëteiten pinot noir, pinot gris en chardonnay, die op hun beurt een fruitige en sterke witte wijn, licht rosé (blanc de noir) voortbrengen.
  • Meer: dit wijngebied levert pinot-grisdruiven op voor een zuivere en rockende wijn.
  • Bosquet Jadoul (2020): wijngebied over 3 terreinen: Chenin blanc, Aligoté, Chardonnay

Natuurlijke wijnen die je te smaken staan in Hesbaye brabançonne.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - DE - EN - FR - NL - Betalend

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden