Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent
  • Wijngaard
  • Rondleiding en ontdekking

Het Domaine des Hêtres is een familieboerderij in het Luikse gedeelte van Haspengouw, tussen Hannut en Waremme. De familieboerderij staat bekend om zowel haar asperge- en appelproductie als haar chardonnay, pinots of nog haar muskaatdruif.

Het domein

Naast de traditionele Haspengouwse akkerbouw houdt de familie Goffin zich bezig met fruitteelt (appelen, peren, kersen, hazelnoten en pruimen) en groeneaspergeteelt, een gebied waar ze trouwens de eerste in was. Ze maakt ook verschillende fruitsappen en wijnen.

  • Het domein is opgedeeld in 5 percelen van lemige kleibodem ('Le Grand Enclos', 'Le Pré du Berger', 'Javaux', 'Les Ormes' en 'Le Grand Bruit')
  • 7,5 ha aan onderhouden en duurzame wijngaarden
  • Witte, rode en mousserende wijn

De druivenrassen

Wegens het succes van de groene asperges werd de muskaatdruif een van de eerste gekweekte druivenrassen omdat muskaatwijn goed samengaat met die groente. De schuimwijnpijlers uit de Champagnestreek chardonnay en de 4 pinots (zwart, wit, meunier en grijs) volgden kort nadien.

Ontdek dit ware voorbeeld van biodiversificatie!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - FR - NL - Betalend

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden