Een origineel en snel recept om je gasten mee te verrassen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 bokaal met 36 petit gris escargots van l'Ourchet
- 1 ui
- 2 jonge uien
- 5 takjes platte peterselie
- 5 cl room
- 20 cl Bertinchamps blond
- 2 droge lasagnevellen
Pesto
- 2 takjes platte peterselie
- 1/2 teentje knoflook
- 2 takjes gekrulde peterselie
- 6 basilicumblaadjes
- 1 takje marjolein
- Zout, peper, olijfolie en boter
Voorbereiding:
Bereiding:
- Laat gezouten water koken en laat de lasagnevellen ongeveer 2 minuten koken (bekijk de kooktijd op de verpakking). Snijd ze in vierkanten. Houd warm.
- Voor de pesto: doe de platte en gekrulde peterselie, de basilicum en de marjolein in een blender. Houd 1 kopje marjolein over. Voeg het 1/2 teentje knoflook toe. Meng alles en voeg olijfolie toe zodat je een niet te dikke pesto bekomt.
- Pel en hak de ui fijn. Hak daarna de jonge uien fijn; was ze en laat uitlekken. Fruit de uien in boter. Zet opzij, maar houd je kom binnen handbereik.
- Doe de uitgelekte petits gris in de kom van je uien. Breng op smaak met zout en peper. Deglaceer met Bertinchamps bier. Serveer onmiddellijk.
Smakelijk!