Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Flaneren op zoek naar koopjes, even pauzeren op een terrasje en dan verder op schattenjacht. Is je interesse gewekt? Ontdek onze selectie van charmante brocantes en rommelmarkten die regelmatig het hart van onze steden verlevendigen. En verleng het plezier door een nachtje (of twee) te blijven om een stad of stadje langer te bezoeken. 

Brocante van oud Aarlen (Arlon)

©  VIVIANE 6276

In de straten van het oude Aarlen (Arlon) zijn allerhande koopjes te vinden! Je vindt vlooienmarkten en tweedehands goederen in de mooie straten van Aarlen, een van de oudste steden van België.

Aarlen is ook bekend om zijn Gallo-Romeinse overblijfselen en museum.

 De brocante van oud Aarlen
 Elke 1e zondag van de maand van april tot oktober.
 Overnachten in de buurt van Aarlen

Brocante van Jambes (Namen)

©  meineresterampe

Kom naar Namen en start met afdingen. De locatie zijn de idyllisch oevers van de Maas. Mét zicht op de citadel. Deze wekelijkse vlooienmarkt brengt professionele en amateur-handelaars samen langs de kades.

Aarzel niet om je bezoek uit te breiden met een boottochtje naar de kantoren van de havenmeester of om de enjambée over te steken, de voetgangersbrug die je naar het hart van Namen leidt.

 De brocante van Jambes
 Elke zondagochtend (van 7.00 tot 13.00 uur).
 Overnachten in de buurt van Jambes

Brocante van Saint-Pholien en de markt van la Batte in Luik

©  Office du tourisme de Liège

Saint-Pholien, de 'Champs-Elysée van de brocante', strekt zich uit langs een centrale laan en biedt kwaliteitsartikelen. Hij is populair bij de plaatselijke bevolking, maar ook bij bezoekers van over de grens.

De markt van la Batte is de oudste markt van België en een van de grootste van Europa. Hij is gelegen op de linkeroever van de Maas en biedt een grote verscheidenheid aan goederen: verse producten, kleding, culinaire specialiteiten, maar ook tweedehands goederen. De kleurrijke en typische sfeer van de markt is ook een bezoek waard.

Verleng je schattenjacht door de stad te verkennen: Luik is rijk aan architecturale (448 beschermde gebouwen) en culturele (20 musea) juweeltjes.

 De brocante van Saint-Pholien
 Elke zondag van 8.00 tot 14.30 uur
 Overnachten in de buurt van Luik

Spa

© WBT David Samyn

De Galerie Léopold II, een 19e-eeuwse constructie van ijzer en glas, biedt onderdak aan verkopers en koopjesjagers in het mooie, geklasseerde Parc de Sept Heures. Ook op de Place Royale, in het centrum van Spa, zetten handelaars hun kraampjes op.

Dit kuuroord heeft een rijk erfgoed bewaard in zijn groene omgeving.

 De brocante van Spa
 Elke zondag van 8.00 tot 14.00 uur.
 Overnachten in de buurt van Spa

Redu

Boekendisplays in het boekendorp in Redu© WBT - JP Remy

In het hart van de Ardennen verwelkomt dit charmante dorpje elk jaar 20.000 bezoekers uit de hele wereld in zijn boekhandels. Deze 'dorpsbrocante' is sinds 1984 gespecialiseerd in boeken. Verschillende festiviteiten rond het thema van het boek doorspekken het plaatselijke leven.

Nieuwsgierigen mogen een bezoek aan het MUDIA, een interactief kunstmuseum, niet missen, en liefhebbers van lekker eten mogen de gelegenheid niet voorbij laten gaan om te genieten van de goede plaatselijke restaurants.

 De brocante en het boekenfeest van Redu
 Het hele jaar
 Overnachten in de buurt van Redu

Les Aclots brocantes in Nijvel

©  WBT - Denis Erroyaux

Deze rommelmarkt rond de collegiale kerk, op de Grand'Place en in de omliggende straten is een must geworden in Nijvel.

Na je koopjesjacht stap je de duizend jaar oude collegiale Sint-Gertrudiskerk binnen waar de "Djan d'Nivèle", een indrukwekkende jaquemart die met zijn hamer de uren slaat, troont.

Vergeet uiteraard ook niet om de lokale specialiteit te proeven: de beroemde Tarte al djote. Een vegetarische hartige taart van kaas en snijbiet.

 De Aclot brocantes van Nijvel
 Elke 2e zondag van de maand, van april tot september.
 Overnachten in de buurt van Nijvel

Laat geen gelegenheid onbenut om naar Wallonië te komen om op koopjesjacht te gaan of om er te flaneren!

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden