Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het BPS22 organiseert de eerste tentoonstelling van Adrien Lucca, le Secret des couleurs, gewijd aan de visuele perceptie, het begrip en de interpretatie ervan aan de hand van door de kunstenaar gecreëerde objecten.

Over de kunstenaar

  • Sinds zijn begin heeft Adrien Lucca (FR, 1983) een oeuvre ontwikkeld dat gericht is op het verkennen van de visuele perceptie, met behulp van een specifieke methode op het snijvlak van kunst en wetenschap.
  • Hoewel hij beeldende kunst studeerde aan de École de Recherche Graphique in Brussel, analyseert en beoefent hij als autodidact de wetenschappen (wiskunde, fysica, colorimetrie, informatica) om de schilderkunst via het licht opnieuw te bekijken.

Immersieve en zintuiglijke ervaring  

  • Voor zijn eerste solotentoonstelling in een museum presenteert Adrien Lucca een grote immersieve installatie waarin je geconfronteerd wordt met de grenzen van zijn eigen zintuiglijke waarneming.
  • Op de eerste verdieping stelt de kunstenaar, naast sculpturale werken, modellen en stalen gebaseerd op zijn meest recente onderzoek, ook oudere werken tentoon die je zijn carrière sinds 2011 laten ontdekken.

Een originele artistieke ervaring die je eerder moet beleven en voelen dan ontdekken in Charleroi.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 20 mei tot 27 augustus 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden