Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

In Hastière bevindt zich het kasteel van Freÿr-sur-Meuse. Dit kasteel in de renaissancestijl wordt omringd door prachtige tuinen en is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. De site, begrensd door de Maas, is gelegen in een prachtige heuvelachtige omgeving.

Het Kasteel van Freÿr

Tussen Waulsort en Dinant, aan de oever van de Maas, werd dit kasteel gebouwd op de ruïnes van een oude versterkte burcht die in 1554 werd vernietigd. Aanvankelijk was het een renaissance-herenhuis, maar later werd het gebouw uitgebreid en aangepast in de 17e en 18e eeuw.

Deze voormalige zomerresidentie van de hertogen van Beaufort-Spontin herbergt een verfijnd en kosmopolitisch interieur. De harmonieuze salons zijn ingericht en gedecoreerd door de 20 generaties die hier hebben gewoond.

De tuinen van Freÿr en zijn sinaasappelbomen

De prachtige klassieke tuinen van het kasteel zijn geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed. Parken & tuinen in Wallonië Ze werden geïnspireerd op het werk van de tuinman Le Nôtre, die in Versailles voor Lodewijk XIV werkte. Wat maakt de tuinen zo bijzonder? De driehonderd jaar oude sinaasappelbomen.

Gun jezelf het plezier om te verdwalen in het doolhof van haagbeuken of om weg te dromen aan de voet van het betoverende Trianon. De georganiseerde schoonheid van de tuin staat in schril contrast met de beboste hellingen en rotsen in de omgeving.

Bezoekers met specifieke behoeften

De begane grond en het bloemenperk zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De rotsen van Freÿr

Freÿr is de meest gerenommeerde klimlocatie van België en het grootste massief van het land. Voor meer informatie neem contact op met club alpin belge (CAB) op het nummer +32 81 22 40 84.

Freÿr-sur-Meuse, een vleugje Versailles voor een onvergetelijk bezoek.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele prijs voor volwassenen

Aanbieding geldig van 01/04/2024 tot 11/11/2024, afhankelijk van openingstijden. Voor maximaal 4 personen en niet geldig tijdens evenementen. Moet gereserveerd worden met uw VISITWallonia.be Pass op https://freyr.be/

De begane grond van het kasteel en de parterre zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden