Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Met zijn grote tuin, zijn grafkapel en zijn interpretatiecentrum, verwelkomt het kasteel van Boussu  je voor een onvergetelijk bezoek om een uniek architecturaal geheel in de buurt van Bergen en Le Grand Hornu te ontdekken. 

Kasteel van Boussu vandaag

Het kasteel van Boussu heeft een archeologische site en een toegangskasteel uit de Renaissance, die geklasseerd zijn als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, de enige overblijfselen die nog zichtbaar zijn. 

Voorwerpen uit die tijd, reconstructie en grafkapel

  • Het interpretatiecentrum bevindt zich in het châtelet, een gerenoveerd en toegankelijk deel van het kasteel, en toont talrijke voorwerpen van het Gallo-Romeinse tijdperk tot de 20e eeuw. Er is ook een 3D-reconstructie van de evolutie van het kasteel door de tijd heen.
  • Bezoek ook het edelsteenmuseum (grafkapel van de Heren van Boussu) op minder dan 300 meter afstand. De kapel werd in de 16e eeuw herbouwd in de gotische stijl van Henegouwen en bevat ware meesterwerken van renaissancebeeldhouwkunst.

Een tuin van 12 hectare

  • Het landgoed van 12 hectare heeft eeuwenoude bomen, een verscheidenheid aan dieren en insecten en bijenkorven. Gazons, vijvers en gebladerte vormen een veelzijdige tuin met kronkelende paden.
  • Een voormalige kiosk, of parkpaviljoen, doet nu dienst als natuurobservatorium.

De geschiedenis van het kasteel van Boussu

Het kasteel van Boussu, sinds 1225 eigendom van de familie Hennin-Liétard, werd in de 16e eeuw gebouwd door Jacques du Broeucq ten dienste van de ambitie en de glorie van een machtig man onder het bewind van Karel V, Jean V de Hennin-Liétard. 

Waar wacht je nog op om deze uitzonderlijke site in de provincie Henegouwen te ontdekken?

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden