Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Met zijn magnifieke torens en prachtig houtwerk lijkt het Kasteel  van Vêves wel rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Het kasteel van Vêves, dat tussen 1969 en 1979 werd gerestaureerd, is nu open voor het publiek.

 

Een sprookjeskasteel

Het middeleeuwse sprookjeskasteel ligt op een rots en bestaat uit vijf prachtige torens en een opmerkelijke vakwerkgalerij (16e eeuw). Ook in de appartementen van het kasteel heerst een geraffineerde sfeer:

  • meubelen uit de 18e eeuw
  • zeldzaam porselein
  • historische souvenirs
  • schilderijen.

Activiteiten voor kinderen

Het kasteel biedt kinderen de mogelijkheid om zich tijdens hun bezoek te verkleden als ridder of prinses! Ook 's nachts worden er schattenjachten georganiseerd.

Geschiedenis van het Kasteel van Vêves

Het kasteel van Vêves was in de 8e eeuw een leengoed van Pepijn van Herstal en vervolgens een vesting van de Heren van Beaufort (het kasteel werd door hen heropgebouwd in 1410). Nadien was het de residentie van hun nakomelingen, de Graven van Liedekerke Beaufort. Vandaag is het Kasteel van Vêves een schitterend voorbeeld van militaire kunst.

Vond je het kasteel van Doornroosje leuk? Dan zal je dol zijn op het kasteel van Vêves!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de toegangsprijs

Aanbieding geldig op de rondleidingen en de schattenjacht (Family pack) tot 30/11/2024 afhankelijk van de openingstijden. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas aan de kassa of reserveren met uw pasnummer op https://chateau-veves.be/

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - EN - ES - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden