Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Brouwerij

Leffe, een van de bekendste Belgische abdijbieren, nodigt je uit om het museum in Dinant te bezoeken. Ontdek dit goed bewaarde geheim sinds 1240.

La Maison Leffe biedt u:

  • Een museum over Leffe in een voormalig klooster
  • Een boeiend bezoek over de geschiedenis van dit eeuwenoude abdijbier
  • Interactieve ervaringen, touchscreens en proeverijen

Een bezoek door 8 eeuwen brouwen

Ontdek de brouwerij Leffe, vanaf haar oprichting tot vandaag. Kom luisteren naar de geschiedenis van de verschillende gebrouwen bieren: 8 eeuwen brouwgeschiedenis.
In de kapel van het voormalige klooster van Bethlehem, nu omgebouwd tot hotel "La Merveilleuse", heeft het Maison Leffe zijn plaats gevonden, op enkele kilometers van de oorspronkelijke locatie: de Abdij Notre-Dame de Leffe.

Kennis van het verleden gericht op de toekomst

Het Maison Leffe prikkelt je zintuigen door middel van interactieve ervaringen, touchscreens en natuurlijk proeverijen. Vergeet niet dat er 9 soorten Leffe zijn!
Dit bezoek aan het hart van Dinant geeft je een adembenemend uitzicht over de Maasvallei.

Een kwestie van gezondheid in de eerste plaats

In 1240 stroomde de Leffe voor het eerst. De monniken van de abdij begonnen met het brouwen van hun bier om twee redenen: angst  om water te drinken dat dodelijke ziekten en epidemieën bevatte en de gastvrijheid ten opzicht van pelgrims en reizigers.

Openingstijden van het Leffe Museum

In het hoogseizoen, van Pasen tot de herfstvakantie, tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
In het laagseizoen, na de kerstvakantie tot voor de paasvakantie: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Dompel je onder in de geschiedenis van de Leffebieren in het Maison Leffe.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden